Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD: Vårt hjärta bultar för vården

Annons
Det är inte rimligt att det kan skilja så mycket i vårdresultat och överlevnad för vissa diagnoser beroende på landsting, skriver tre politiker från Kristdemokraterna. Foto: Claudio Bresciani/TT

I dag tänker vi extra mycket på alla som väntar på att få vård. Som sitter fast i köer eller slussas runt bland olika vårdinrättningar. Som drabbas för att ingen tar ett helhetsansvar. Det är inte rimligt att det kan skilja så mycket i vårdresultat och överlevnad för vissa diagnoser beroende på landsting.

Kristdemokraterna vill återupprätta välfärdslöftet genom ett statligt ansvar för sjukhusvården

Vårdgarantin måste uppfyllas. Vårdköerna måste kortas. Den nuvarande regeringens förslag på ny lag inom vården är i själva verket en försämring av patienternas rättigheter. Det är ett välfärdssvek.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Kristdemokraterna vill återupprätta välfärdslöftet genom ett statligt ansvar för sjukhusvården. Alla ska ha rätt till god vård i tid oavsett var i landet man bor. Den som är sjuk måste kunna få möta en läkare senast nästkommande dag.

För Plus-kunder: Överbeläggningar plågar sjukhusen – Vårdförbundet: "En risk för patientsäkerheten"

Om vårdcentraler och jourläkarmottagningar har öppet kvällar och helger avlastas de hårt ansatta akutmottagningarna. För att minska vårdköerna vill vi återinföra kömiljarden. Och de som har behov av assistansersättning måste kunna leva, inte bara överleva, därför värnar vi LSS.

Sverige behöver en ny regering. En alliansregering. Vi Kristdemokrater vill vara en röst för vården i en alliansregering. Lägg din röst i höst på det parti som står för förändring och som bryr sig om kvalitet i välfärden.

Liza-Maria Norlin

Riksdagskandidat Västernorrland (KD)

Mona Hammarstedt

Gruppledare landstinget Västernorrland (KD)

Joachim Jonsson

Landstingskandidat Västernorrland (KD)

Läs också:

För Plus-kunder: Lokalbrist gör att operationer stryks – kirurgen har 50 fastställda vårdplatser men bara golvyta för 46 sängar

► För Plus-kunder: Vårdkaos dränerar sjukhus på personal: "Näst intill omöjligt att bedriva riktig vård"

Vårdköerna är för långa – patienter söker sig till andra län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons