Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal sponsring ska hanteras korrekt

Annons
Socialdemokraterna Peder Björk och Pernilla Berg skriver att det var ett enigt kommunfullmäktige som tog beslut om ett nytt regelverk för sponsring. På bilden syns Giffarnas Romain Gall i en match mot  Häcken.

Replik på: ”Kommunens stöd är en förutsättning för en stark startelva i GIF 2018”, ST 2018-02-04.

I en insändare undertecknad ”Sponsor i Sundsvall” kunde vi ta del av några tankar gällande Sundsvalls kommuns sponsringsavtal och hur det påverkar GIF Sundsvall. Vi ser det som viktigt att kommentera några av delarna i insändaren.  

Vi delar insändarskribentens bild av att ett elitlag fyller en viktig funktion för en stad i Sundsvalls storlek.  GIF Sundsvall är ett viktigt varumärke för Sundsvall och vi som kommunala företrädare vill givetvis att det ska gå bra för laget och föreningen och att vi även fortsättningsvis kan ha ett fotbollslag i högsta serien.

I november 2016 fattade ett enigt kommunfullmäktige beslut om ett nytt regelverk för sponsring. I detta regelverk betonas bland annat att Sundsvalls kommun kan avsluta eller inte ska teckna nya avtal om sponsring av elitlag när föreningen inte har en ekonomi i balans.

Samtliga politiska partier står bakom denna princip av den enkla anledningen att vi vill säkerställa att de skattepengar kommunen använder till sponsring hanteras på ett så bra och korrekt sätt som möjligt.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det är viktigt att de föreningar som kommunen genom skattemedel är med och stödjer tar sitt ansvar för att säkerställa en stabil egen ekonomi. Vi vill samtidigt vara tydliga med att vi ser samma fördelar som insändarskribenten i att ha ett fotbollslag på elitnivå i kommunen.

Vi har en nära och bra dialog med GIF Sundsvall

Vi har en nära och bra dialog med GIF Sundsvall, samt med andra aktörer inom förenings- och näringslivet, för att se på vilka olika sätt som vi från Sundsvalls kommun kan bidra i den framtida utvecklingen för GIF och för idrotten i Sundsvall. Vi vill självklart också fortsätta ha en sådan dialog, för att gemensamt se till att elitidrott ska vara ett självklart inslag i Sundsvall även i framtiden. 

Peder Björk (S),

Kommunstyrelsens ordförande i Sundsvalls kommun

Pernilla Berg (S)

Ordförande Stadsbacken AB

Läs också:

Det är när man har ont om pengar som man behöver stöd

En bragd att GIF håller sig kvar i eliten – det borde även kommunen inse

Idrottsklubbarna får väl fixa fram pengarna själva

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons