Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen bollar över problemet till de hårt belastade poliserna

Annons

Med anledning av Sundsvalls kommuns svar på insändaren " Jag har anmält buset" , ST 27/7

Gång- och cykelbanan är dock inte helt avstängd för fordon för att möjliggöra för utryckningsfordon, plogbilar, etc. att kunna passera där. Men övrig biltrafik får ej färdas där och sker överträdelser är det en fråga för polisen. Eftersom det dessutom är en gång- och cykelbana kan vi ej sätta upp betongsuggor där, då de kan utgöra stor risk för personskada om en person krockar eller ramlar mot suggan. Under vintern skall vi dock utreda möjligheten att anlägga farthinder på gatan.

Bilder: Staffan Löwstedt/SvD/TT/  och Anna Bagge

Att ersätta de trasiga grindar som körs sönder med betongsuggor sommartid är avgörande för att slippa missbruk från bilister. Om suggorna är väl markerade med ett avstånd mellan sig på en och en halv meter så utgör de knappast någon större risk för skador varken för cyklister eller gående mer än de svängande grindarna.

Då slipper också dessa trafikanter möta bilar som tränger sig mellan grindarna, vilket naturligtvis är en större fara att råka ut för skador. Att utryckningsfordon skulle få ta en omväg på ett par hundra meter är knappast avgörande i något fall.

Att sätta farthinder efter Fäbodgränd endast under vintertid är inte väl genomtänkt! Att det är halt och slirigare vet de flesta som kör bil på vintern. Det är dock sommartid de flesta inte respekterar hastighetsbegränsningen på 30 km/h. Förskolebarn, skolbarn, cyklister, de med begränsad rörlighet vistas oftare på denna väg sommartid vilket utgör risker för dom, och de flesta övriga att vistas på denna väg där trottoar saknas.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nu tänker kommunen, trafikavdelningen bolla över problemet, som de enkelt kan lösa själv, till de hårt belastade poliserna! Då vet de flesta att de är lugnt att fortsätta missbruket! Taxibilar skickar ut passagerare för att öppna grinden så de kan köra där fast det är förbjudet. Vem kan enklast, billigast få stopp på detta missbruk? Kommunens gatuavdelning, polisen, någon annan?

Wille1

Läs också:

Ouppfostrade pojkar väsnas i trafiken

Det verkar finnas många tolkningar av trafikreglerna – ingen har företräde

Fri fart och farliga omkörningar på trottoaren – i Bredsand verkar inga lagar gälla i trafiken

30 och avsmalnad väg avskräcker inte på Hemmansvägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons