Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstigt liv för oss tärande

Annons

Övertid hade eller fick man när arbetet inte hanns med på ordinarie arbetstid. Det välkomnades av dem som tänkte på pengarna och önskades inte av dem som värderade fritiden mer.

Övertiden betalades olika beroende på när den utfördes under vardagsdygnet eller om det var under helger.

Under min, som man ofta säger, aktiva tid utförde jag arbetet på mycket övertid. Numera blir det ingen övertid för alla oss som lever på övertid och betalar mer skatt än aktiva och enligt förra regeringens mening bidrar till all fler människor får arbete – och ändå ökar arbetslösheten.

I år får vi ännu mindre pensioner och de aktiva mer kvar i plånboken samtidigt som efterlevande får mindre dödsfallsersättning från Folksam till begravning av oss då icke längre överlevare.

Alla äldre än 85 här i kommunen bidrar med högsta andelen av det skatteutjämningsbidrag som kommunen får. De som bor i äldreboendet drar in pengar till kommunen och betalar avgifter till kommunen och betalar högre skatt än den personal som vårdar dem.

Ja, det är ett konstigt liv vi tärande lever när vi inte är närande. Men vi får skjuts till vallokalen när de fått ut oss ur valboskapsbåset.

Vi äldre tillhör gemensamt den grupp här i Ånge kommun som lever våra liv på olika sätt men alla lever vi – än – överlevnadslivet.

Medlem i skrivarcirkeln PRO Ljungaverk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons