Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräv tillbaka bankstödet – ge pengarna till välfärden

/

Annons

Jag har jobbat sedan jag var 16 år, stämplat upp till tre veckor i hela mitt liv. Nu som sjukpensionär så uppbär jag 9 650 kronor per månad, inklusive bostadstillägg som är 881 kronor, av vilka kronofogden utmäter beloppet motsvarande mitt bostadsstillägg.

Moderaterna upprörs över att det finns människor som får bidrag med upp till 20 000 kronor per månad men de glömmer att informera om att det endast berör 100 personer. Det bevisar väl bara att vi är betydligt fler som uppbär betydligt lägre belopp då vi är i majoritet.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Mitt förslag är att ni kräver tillbaka bankstöden från de banker vi höll under armarna under bankkrisen och stoppar tillbaka dessa pengar i välfärden där de hör hemma.

Jaga de som verkligen belastar vårt samhälle i stället. Sluta jaga oss som har kämpat hela vårt liv och trots våra små omständigheter tvingats ta över välfärdens ansvar som en skola för alla till exempel, fått kuska land och rike runt med våra sjuka barn för att inte tillräckligt god vård finns i vårt landsting.

Moderaterna, skaffa er ett verklighetsperspektiv och därmed också en rejäl realitycheck. Ingen som varit fattig på riktigt förstår vad det innebär. Tänk på att vi betalar mer skatt än de som skatteplanerar.

Maslows behovstrappa är något alla bör känna till. En annan sak värd att läsa är om fattigdom och den kognitiva verkligheten. Läs om det i Läkartidningen.

Harriet Olsén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons