Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungen bosatte sig på torget

Annons

Jag, kungen, har letat efter en fin boplats sedan 1623 då kommunen Sundsvall föddes. Efter mycket letande och många förslag kom jag att falla för torget i Sundsvall. Där finns många ståtliga grannar och en plats för sociala kontakter och allehanda intressanta samhällskulturer.

Visserligen har många kända personer försökt flytta mig för ett tivoli, men mina fränder har vunnit striden och jag blev kvar. Betongmurar runt mig har man lyckats få bort, men till vilken nytta?

Den 25 augusti 1911 invigdes statyn föreställande mig, utförd av en känd konstnär. Det är säkert det enda torget i Norrland som pryds av en känd kung som dagligen får besök av fåglar och människor.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag önskar också mycket folk på torget året runt, men för att lyckas med det måste underhåll och nya investeringar ske. Dessa måste vara roliga och intressanta och ge underlag för att fler även från andra kommuner besöker torget med alla de sociala kontakter som där kan fås.

Följande åtgärder tycker jag, kungen, att man bör göra för den samlade målsättning man har för att vara en intressant stad med många turister:

• En ny scen med bättre belysning där olika färger kan förekomma.

• Trivsamma grupper där infravärme kan fås.

Förutom Stenstan och torget finns ett 20-tal kulturbesök man kan göra, till exempel Knaust, stadshuset, Himlabadet, Kulturmagasinet, Norra och Södra berget, kasinot med flera.

Och se vad många kända personer som finns inom både idrotten och kulturen.

Bengt Norberg, gammal i gården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons