Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget – det sjunkande skeppet

Annons

Krisen inom landstinget Västernorrland fortsätter att eskalera. Det sjunkande skeppet når snart botten. Vi har kunnat läsa och ta del av bedrövlig arbetsmiljö för personal på medicinska och kirurgiska kliniker och hur patienterna drabbats av rådande situation.

Detta vittnas det även om inom den psykiatriska kliniken. Trycket är högt och resurserna räcker inte till. Patienter med allvarliga psykiska störningar tvingas dela rum i det som egentligen är befintliga enkelrum. Barn som kanske har sin första kontakt med psykiatrin läggs in på vuxenavdelningen där medpatienter är mycket allvarligt sjuka och utagerande.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Personal som redan går på knäna, tar ut semesterdagar för att orka med en vanlig arbetsvecka och samtidigt ha råd att betala sina räkningar. Personalen befinner sig i ett ohållbart kaos.

Cheferna nyanställer förvirrat den personal som de kommer över, ibland även vänner och bekanta utan relevant kompetens istället för att se till att behålla välutbildad och kompetent personal.

Detta sker samtidigt som beläggningslistorna ständigt är fyllda till bristningsgränsen och trycket fortsätter vara enormt högt.

Katastrofen är nära. Skall inget ske förrän något allvarligt inträffar?

Häpen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons