Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långa köer är bilisternas eget fel

Annons

Jag har med förvåning följt med i alla olika debatter om trafiken i Sundsvall just nu, bland annat om frågor som huruvida det ska vara fyra filer kvar på gamla E4. Men även om ämnen som Sundsvallsbron, parkeringar och köer vid rusningstid.

Helt ovetenskapligt så tittade jag i en månads tid på många fordon som rullade fram på bland annat Skolhusallén och Fabriksgatan. Till min förvåning konstaterade jag att närmare 90 procent av fordonen hade enbart en person i, föraren. Oberoende av tid på dygnet.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Se er omkring någon gång när ni är ute i trafiken (ensamma?) och kontrollera om mitt påstående stämmer. Där finns förklaringen till att det är så besvärligt i Sundsvalls trafik. Det är lite synd om förarna som inte har några kompisar, grannar, arbetskamrater eller familjemedlemmar att åka med. Är det för jobbigt att behöva ta hänsyn till andra? Är det drygt med vittnen som kan märka hur dåligt och aggressivt du kör? Är vi asociala? Så länge vi har nästan 90 procent ensamförare så kan vi inte ens ha mandat att klaga på något alls i trafiken eftersom det är på grund av individernas valda beteende som det blir dåligt.

Läs också: Behåll fyra filer på gamla E4 och låt torget vara

Gångtrafikanten (en trafikstörning)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons