Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långt drama om Folkets Hus borde ha varit en enaktare

Annons
Insändarskribenten är kritisk till hur Ånge kommun skött hanteringen av Medborgarhuset.

Jag tror att det är bland annat så här som SD vinner en del av sina anhängare. När det ivriga syftet är att stötta sina S-partikamrater i att utestänga misshagliga politiker, och med kanske aningen populism, tar över så att man som det verkar tar en rövare och bortser från uppenbara och viktiga grundsatser, vad gäller till exempel ingångna avtal. Då kan det bli så här.

Hur vore det att tala med en opolitisk kompetent person innan man går till beslut i stället för att som nu,  ta till sig det som passar egna ändamål och därmed  helt i onödan hamna i sådana här situationer.  Eller mera korrekt,  tvingas tillbaka till ruta ett.

Med sådan taktik kan det bära iväg åt vilket håll som helst. Vad blir nästa inhopp eller rättare sagt flopp mot denna politiska minoritet i Ånge som inte har något eget inflytande och som aldrig kommer att få det?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Men risken finns naturligtvis någonstans i framtiden att SD kan bli ett vågmästarparti, om taktiken att blockera vägarna för SD fortsätter i den här stilen.  Som i det här fallet måste anses vara ett rejält bomskott.  Med andra ord,  utgången i den här tvisten var för många given på förhand utom för politiker som först bidragit ekonomiskt med kommunala medel, helt avgörande för föreningens verksamhet,  och sedan aktivt börjat se till att  Folkets hus skulle kunna agera utifrån egen policy via ett nytt kontrakt. Med nu känt slutresultat.

Det är nu uppenbart att man har fått smaka på ett surt äpple. 

SD är ett missnöjesparti,  med stora bokstäver.

De har en inriktning  och betoning  på bland annat  sådant  som svenskhet och hårdför flyktingpolitik. Det gäller för övriga partier att övertyga allmänheten om och visa resultat på att en human och klok hantering av  till exempel flyktingfrågan kan bli till mycket stor nytta för Sverige nu och i framtiden. Och att det fundamentala i alla sammanhang är att alla människor är jämlika och har lika värde på hela jordklotet.

För Plus-kunder: Nu är nytt avtal klart – kommunen tar över Medborgarhuset: "Hade inget val"

Jag tror att de flesta tycker man lyckats mycket bra med den delen i Ånge kommun, men det här bomskottet tog i det egna benet när man på detta sätt försökte mota bort en för stora flertalet irriterande intressegrupp, som ändå i demokratisk ordning har tillträde till Sveriges Riksdag.

Uppriktig självkritik är ibland nödvändig, borde vara ett friskhetstecken och utgör inga tecken på svaghet

Det måste finnas betydligt klokare metoder att övertyga missnöjda om vad som är bäst för var och en att hålla sig till,  i med och motgång. Med tydliga och bestämda åsikter om humanitet och människovärde i grunden.

Så,  låt det här bli ett nyttigt observandum för framtiden i en i övrigt mycket lyckad och framgångsrik kommunal verksamhet. Uppriktig självkritik är ibland nödvändig, borde vara ett friskhetstecken och utgör inga tecken på svaghet. Den väcker sympati och förståelse och är nog gångbar och nyttig i alla tänkbara sammanhang, även i politikerkretsar.

Skattebetalande kommunbo

Läs också:

För Plus-kunder: Tvisten om Medborgarhuset i Ånge – ett drama med många akter

För Plus-kunder: Nytt avtal på gång för Folkets hus – men utan löften om ekonomiskt stöd

Efter en långdragen strid – Sverigedemokraterna i Ånge får hyra Folkets hus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons