Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte militärer leka bort våra miljarder

Annons
Insändarskribenten är kritisk till de många miljarder som satsas på  militären i vårt samhälle.

När ska människan växa upp och bli vuxen? Jag ser att man åter är ense om att miljarderna åter ska få rulla till vårt försvar. Försvarsministern och andra potentater hyr in sig på ett lyxhotell och försöker där gemensamt åter skrämma upp vanligt folk och varandra med den ondskefulla ryssen. Om nu ryssen vill ta oss spelar det ingen roll hur många miljarder vi i lilla Sverige försöker avskräcka honom med.

Men militären har man råd att ge en massa leksaker så att de får känna sig viktiga och få strutta omkring i sina fåniga uniformer

Vad tänker de med då man ser hur barn ute i världen svälter till döds och här hemma har man inte råd att ge en del pensionärer en skälig pension så att de kan leva någorlunda drägligt under sin sista tid. Men militären har man råd att ge en massa leksaker så att de får känna sig viktiga och få strutta omkring i sina fåniga uniformer.

Nog för att vi behöver ett försvar, men då mot hot som vi dagligen ser och mot terrorister.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Sedan kan jag tycka att ett stort hot är alla som skor sig med skyhöga ersättningar för sin arbetsinsats, som i många fall saknar all rimlighet och är ett hån mot vanliga inkomsttagare. Som lekman kan man också undra vart alla miljarder tog vägen som man sparade in då man lade ner de flesta militärregementena.

Historien tycks upprepa sig och beslutsfattarna har inte blivit ett dugg klokare då man åter låter sig luras att satsa miljarder på leksaker för höga militärer. Miljarderna ska naturligtvis snurra i ett samhälle, men man kan tycka att man skulle ha vettigare alternativ än att låta militären leka bort dem.

Jag har själv lärt mig att döda medmänniskor ganska effektivt av militären då det begav sig och såg också vilka enorma summor man gjorde av med. Detta var ett av det mest meningslösa jag varit med om och sett i mitt liv.  

Bedrövad

Läs också:

Polisen går på knäna – nu behövs ett samarbete med försvaret

Nu får svenska militären åter börja leka – miljarderna till försvaret är bortkastade

Pensionerad officer: Nu satsas miljarder på att rusta upp försvaret – är besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons