Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarlig krogkväll på E-street – överfullt med folk och öppna lågor på borden

Annons
Krogbesökare ville festa, men kvällen blev allt annat än trevlig.

20 år efter diskoteksbranden i Göteborg så gör jag och mina vänner ett besök på den populära krogen E-street i Sundsvall.

När vi anländer är det kö runt kvarteret och fullkomligt kaos på insidan.

Efter 15 minuters köande blir vi insläppta och behöver ta oss till garderoben, på andra sidan lokalen. Det tar sammanlagt 47 minuter att köa in, köa till garderoben och köa till en överfull bar. 47 minuter?! Inte för att vi är långsamma eller för att personalen inte är aktiv, tvärtom. Det beror helt enkelt på att det är alldeles för mycket folk.

Det finns inte en chans i världen att lokalen är godkänd för det antal som släpptes in den lördagskvällen, 27 oktober. Om man inte kan gå mer än en meter utan att bli inklämd och tryckt framåt är det något som inte stämmer.

Jag och mina vänner lokaliserar närmaste nödutgång och placerar oss närmast ett stort fönster. Utifall att det ska börja brinna. För inte nog med att det är säkert 150 personer för mycket insläppta, så envisas krogen med att använda sig av öppna lågor på borden. Totalt livsfarligt!

En timme senare fick vi nog och gick därifrån.

Skärpning, E-street. Det här kändes otryggt, oprofessionellt och fruktansvärt onödigt om något skulle hända.

Livsfara

SVAR DIREKT:

Hej och tack för dina synpunkter, att vi får dem gör att vi kan förbättra oss. 

Vi känner oss trygga med att vi arbetar efter och följer de föreskrifter och regelverk som styr vår verksamhet, något annat vore för oss helt otänkbart. 

E-street är en populär restaurang/nattklubb, vilket innebär att många människor besöker oss och det kan ibland medföra att det blir trångt i lokalen. Lokalen är utrustad med fyra nödutgångar, brandsläckare, första hjälpen-material och hjärtstartare. Brandlarmet går direkt till 112. Vi arbetar aktivt varje dag med säkerheten för våra gäster.

Vi är tacksamma för att du påtalar de levande ljusen och det är något som vi nu ska förändra. Vi tar bort de levande ljusen efter klockan 22 fredagar och lördagar då många besöker oss.

Vi hoppas att du fortsätter att besöka oss och att du får den upplevelse, service och bemötande som du förväntar dig, för det vill vi ge dig.

Peter Eliasson och Per Hedebrand

E-street

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons