Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxutrustade lägenheter är inget för oss vanliga invånare – bygg billigt

Annons
Med skyhöga lägenhetspriser och långa bostadsköer behövs åtgärder för att ge fler ett boende, menar Steve Ohlander. Bild: Tommy Lindberg / Mitthem

Varför byggs det inte mer och fler mindre lägenheter i Sundsvallsområdet för våra yngre, vuxna, hemlösa, nyanlända med flera på samma villkor? I dag sätts ju grupper mot varandra då vissa får förtur, är det verkligen så vi ska ha det?

För Plus-kunder: Bostadsbrist och skeptiska hyresvärdar drabbar nyanlända – vissa kan få bo på vandrarhem

Att ha betalningsanmärkningar är också ofta en broms men numera borgar ju kommunen månadsvis om det skulle behövas. När ska ekonomiskt bistånd tillgodoräknas som inkomst vid boendeansökan och kompletteras med bostadstillägg för de som saknar annan inkomst?

Detta är ett växande dilemma för de som inte har en egen bostad att tillgå, vem vill bo "hemma" tills man är närmare 30 då det inte finns en chans att komma loss tidigare då konkurrensen hårdnar för vanliga hyresrätter med 30-600 sökande per lägenhet, enligt Mitthems hemsida. Detta är en av anledningarna till att Sundsvalls invånare flyttar, vad gör politikerna åt detta?

Läs också: Stabila priser i Sundsvall – men prisrusch på bostadsrätter i Härnösand

Att bygga flotta bostäder med hyror på 9 000–11 000 kronor är ju inte ens värt att kommentera, än värre de dyra bostadsrätterna som bara vissa kan tillgå med miljonpriser i inköp. Efterfrågan och tillgång heter det men någon form av möjligheter för den stora massan finns ju inte. Börja bygg nu, allt måste inte bestå av onödigt lyxutrustade lägenheter då många bara vill ha det "vanliga" för att kunna bo billigt och bra.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det handlar om allas lika värde och möjligheter till ett eget boende.

Steve Ohlander

Verdandi Sundsvall

Läs också:

Osund marknad ska inte bekämpas med skatteavdrag

Regeringen rör om i färdiglagade grytor – varför införa springnotor i byggbranschen?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons