Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maffiametoder och indirekta hot från Radiotjänst – anmärkningsvärt av statlig inrättning

Annons
Mikael skriver att han fått en räkning trots att han varken har någon tv eller blivit kontaktad av Radiotjänst. Bilder: Jessica Gow/TT

Jag fick en räkning från Radiotjänst där man uppger att jag enligt uppgift skaffat tv. När jag via deras hemsida frågade varifrån uppgifterna inhämtats fick jag efter flera veckor till svar att de ringt mig den 10 maj och att jag då ska ha uppgett att tv införskaffats men ännu ej blivit inkopplad.

Jag har ingen tv och har inte mottagit något telefonsamtal från Radiotjänst. Man meddelar vidare att ifall jag inte betalar går ärendet vidare till Kronofogden. Det är anmärkningsvärt att en statlig inrättning använder sig av rena maffiametoder och indirekt hotar med att ställa till med problem ifall man inte betalar.

Mikael

SVAR DIREKT:

Vi samtalar med 10 000-tals hushåll, som inte är registrerade för radio- och tv-avgift, varje vecka. Ofta händer det att vi då kommer i kontakt med hushåll som har tv men inte betalar, för att de glömt, för att de inte känner till reglerna och ibland för att de helt enkelt vill undvika att fullgöra sin skyldighet.

Noggranna tjänsteanteckningar förs för att ett eventuellt påförande av avgift ska bli helt korrekt. Någon enstaka gång händer det ändå att det blir fel beroende på någon missuppfattning från vår eller hushållets sida. Då har man god möjlighet att bestrida påförandet genom att begära omprövning. Om man gjort sig av med sin tv-mottagare är det viktigt att man kontaktar Radiotjänst med en avanmälan, denna kan inte göras bakåt i tiden utan gäller från den dag Radiotjänst blir kontaktade.

Johan Gernandt

Kommunikationschef

Fler insändare:

Ängeln kom springande med mitt tappade kreditkort

Varför görs ingenting för att stoppa otillåten biltvätt på uppfarten?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons