Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkligt att så lite syns om landstingets ökade utgifter

/

Annons

Jag har svårt att förstå när inte media synar en organisation som bildades 2007 och som jag ser det endast har till uppgift att bistå kommuner och landsting i löneförhandlingar. Men den föreningen fakturerar landstinget och kommunerna i länet cirka elva miljoner varje år och vad får man för det?

Jag vill påstå att föreningen till största del bildades för att kommunpampar och landstingspampar skulle ha en anledning till att åka till Stockholm ex antal gånger per år då inte deras riksdagspolitiker hade tid att ta i mot dem. Jag tycker att elva miljoner är rätt mycket att betala för en sådan liten hjälp.

Läs också: Vart tar pengarna i landstinget vägen?

Om man sökt samma hjälp i Lappland eller Blekinge så skulle man säkert både fått det billigare och mer effektivt. Totalt drar SKL (Sveriges kommuner och landsting in cirka 482 miljoner per år för att våra politiker skall ha en anledning till att besöka Stockholm.

Efter att SKL bildades har landstingens utgifter ökats, med stigande kostnader för stafettläkare med mera. Inget av detta har synats av media, vilket är märkligt. Har politiker en egen zon som de kan mörka skattefiffel i som inga andra medborgare har? Är det på grund av den peng som betalas ut till svensk media av staten som gör vår media så tandlös och så respektfull inför alla konstiga beslut?

Som när man från politiker håll pockar på för stora regioner för att klara sjukvården. Man vill självklart säkra politiker tjänster genom detta, man hade inga problem med att centralisera polisen som i grunden är svårare än sjukvården. Skillnaden är politikerna.

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons