Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommargrilla vegankött för änglamarkens skull

Annons

I år midsommargrillar jag vegankött för änglamarkens, djurens eller miljöns skull om du vill, jorden vi ärvde och som vi anförtrotts att sköta.

Låt oss groddansa runt den blomsterklädda stången, leka tittut mellan gröna grenar och sluta upp med att grilla skogarnas och köttindustrins alla djur.

Läs också: Sluta bränna kroppar på offentliga platser

FN:s rapport "Livestock's long shadow" slår fast att djurhållningen är en av de absolut främsta orsakerna till vår tids allvarligaste miljöproblem – från det lokala till det globala: utsläpp av växthusgaser, jordförstörelse, vattenförstörelse, övergödning, försurning och en dramatisk, pågående förlust av biologisk mångfald.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Enligt FN upptas 30 procent av jordens isfria landområden och 70 procent av den skövlade skogsmarken i Amazonas av de extremt resurskrävande köttfabrikerna. Det gör att de vilda djuren trängs undan och utplånas.

Läs också: Forsätt att grilla kött – det är den ljuvligaste doften

Låt rådjur, vildsvin, grisar och kor få vara ifred. Låt dem få leva, de är ju så sköna. Låt oss därför tillsammans njuta av vegankött i den ljusa midsommarkvällens varma grillsken.

Jonas Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons