Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet vill göra det enklare och tryggare att gå och cykla

/

Annons

Replik på "Åldersfientliga åsikter hos Miljöpartiet", ST 13 juli.

I Stadsvision Sundsvalls anda vill Miljöpartiet skapa en levande, grön och upplevelserik kommun där människor står i centrum. Miljöpartiet vill ge mer makt åt gående och cyklister i alla åldrar.

Sundsvall behöver utveckla en välfungerande hållbar infrastruktur där människor upplever att det är enklare och tryggare att gå och cykla.

Därför är viktig att man tydliggör separeringen mellan cyklister och fotgängare. Cyklister och gångtrafikanter är två olika trafikslag med olika behov. För både cyklisternas och gångtrafikanternas säkerhet och trevnad är det bäst att i så stor utsträckning ge respektive trafikslag eget utrymme.

Cykelvägarna ska vara trygga och bekväma året om och detta kan uppnås genom hög drift och underhållning på cykelvägarna. Detta innebär bland annat god vinterväghållning, sopning av cykelbanor, fungerande belysning och jämn beläggning.

Det är också viktigt att kommunen har cykelundervisning i alla grundskolor och samarbetar med polisen för att aktivt informera om trafiksäkerhet och de regler som gäller för cyklister i trafiken.

För att göra Sundsvall mer hälsosam, attraktiv och trevlig måste en del av bilresor överföras till gång och cykel. Att gå och att cykla är ett miljövänligt alternativ till bilkörning, det är dessutom hälsosamt. Miljöpartiet anser att bilen kommer att bestå som transportmedel ändå.

Tina Hellberg (MP)

Kommunfullmäktigeledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons