Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitthem: Vårt uppdrag är att bygga bra lägenheter till rimliga kostnader

Annons
Mitthems vd Lotta Björklund svarar en insändarskribent som kritiserade det kommunala bolagets byggprojekt. Bilder: Anki Haglund / Tommy Lindberg

Replik på Kommunen borde sätta stopp för Mitthems omoderna byggen – skönmålande reklamfraser räcker inte, ST 19/5.

Tack för dina tankar. Så här resonerar vi. Ett av Mitthems uppdrag från ägaren Sundsvalls kommun är att bygga i hela kommunen, inte bara i Sundsvalls absoluta tätort. Men vi bygger även centralt och redan i augusti kommer 51 nya lägenheter på Skolhusallén vara redo för sina första hyresgäster.

I Bosvedjan finns det i dagsläget i huvudsak bostadsrättslägenheter och radhus. De 88 hyresrätter som Mitthem nu bygger blir därför ett bra komplement till det existerande bostadsutbudet. Vårt uppdrag är att producera bra lägenheter till rimliga kostnader. Genom att bygga SABO:s kombohus kan vi erbjuda våra bostadssökande nyproducerade hyreslägenheter till en rimlig hyra. Installationen av solpaneler kommer att bidra till helt miljövänlig fastighetsel, det vill säga i fastighetens gemensamma utrymmen och för all utebelysning. Det tycker vi är bra och hållbart.

Vi bygger för de som vill bo hos oss och i detta fall för de som vill bo i Bosvedjan som av många uppfattas som ett intressant område.

Vänliga hälsningar

Lotta Björklund

Vd, Mitthem

Läs också:

[+] Här vill Mitthem bygga upp till 250 nya hyresrätter – fyra områden pekas ut: "Spännande att se intresset"

Mitthem vill även värna om svaga grupper

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons