Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP: Varje människas val gör skillnad

Annons
Miljöpartisterna  Johanna Thurdin och Angel Villaverde, menar att varje människa gör skillnad genom hur man väljer att använda jordens resurser.

Replik på replik från Lennart Back (ST, 11/2).

Lennart Back tycker att MP har hybris, eftersom vi tror att det vi gör kan göra skillnad för världens överlevnad. Ja, det tror vi. Vi tror att varje människas val gör skillnad. Varje människa kan välja att försöka vara sparsam med jordens resurser – det gör skillnad. Och varje medborgare med rösträtt kan göra skillnad genom att rösta för att minska utsläppen av växthusgaser. Då kan Sverige bli ett föregångsland som kan inspirera andra länder. Ja, kanske är det hybris att tro att människors val gör skillnad, men det är vad vi tror.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Klimatförändringarna märks just nu konkret i en stor del av världen och då har vi inte tid med dumt tjafs om att växthuseffekten inte skulle finnas. Senast år 2045 ska Sverige inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser och Miljöpartiet har i sin klimatfärdplan presenterat 142 åtgärder som kan leda oss dit.

Vi får inte skjuta fram svåra beslut, om vi vill se våra barnbarn i ögonen och säga att vi gjorde vad vi kunde. Klimatet kan inte vänta.

Johanna Thurdinordförande MP Sundsvall

Angel Villaverdegruppledare MP Sundsvall

Läs också:

För Plus-kunder: Snöslask blir vanligare – så förändras Medelpad till år 2100: "Ett Skåne-klimat"

Hoppas andra planeter förskonas från vår destruktiva art

Dags för fler än vi ungdomar att bry sig om miljön – frågan berör oss alla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons