Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När ska GIF-ledningen inse att vi inte hör till de stora pojkarna?

Annons
Johan Nikula och övriga ledningen i GIF Sundsvall borde inse att man inte hör till

Så har då verkligheten hunnit ikapp GIF Sundsvall - igen!

Jag läser och förundras över floskler som produceras från företrädare för föreningen. Nu i klartext även erkända sanningar som vi "vanliga dödliga" sett, förstått och förutspått konsekvenserna av under ett flertal år.

För Plus-kunder: Miljonsmäll för GIF Sundsvall – gör stort minusresultat: "Vi har misslyckats"

Att år efter år så fullständigt misslyckas med kalkyler och ekonomi ter sig mycket märkligt. Att inför säsongen utgå från en glädjesiffra i publikintäkter, i stället för att räkna lågt och skulle det visa sig att slutsumman landar på ett högre belopp blir det i mina ögon en ren plus-minus-post. Biljettpriserna måste sänkas, skapandet av fler och mer fördelaktiga erbjudanden och paket skulle i ett längre perspektiv ge fler besökande.

Som supporter är känslan att vi alltid får börja om då de spelare som utvecklats eller dominerat försvinner.

Det är ett underligt agerande att "vi ska banta spelartruppen", samtidigt som fler ledare plockas in. Logiken i det då vi vet från de senaste åren att GIF är otroligt sårbart vid skador? Att trots usel ekonomi köra träningslägret utomlands med kommentaren "det handlar om några hundra tusen" är enligt mig ett nonchalant agerande av ansvariga, och ger inga bra signaler ut till oss supportrar.

Kanske är det dags att föreningen börjar inse att vi hör inte till de "stora pojkarna" och inte har de förutsättningarna. Som supporter är känslan att vi alltid får börja om då de spelare som utvecklats eller dominerat försvinner alternativt säljs vilket jag också är fullt medveten om att det är ett naturligt steg, men ack så kostsamt rent sportsligt för GIF.

För Plus-kunder: Efter GIF:s ekonomiska problem – licensnämndens ordförande: "Regelverket är ganska tydligt"

Att sponsorklimatet kanske inte är det allra bästa i Sundsvall vittnar väl flera föreningar om, men förutsättningarna borde väl vara bättre i och med att andra elitklubbar försvunnit eller gått ner i seriesystemet.

Jag saknar en långsiktig och tydlig linje för GIF, som det ser ut nu är det mer quickfix för stunden. Rent sportsligt saknar jag i många matcher en plan D, (när vare sig A, B eller C funkar) spelet blir väldigt statiskt och lättläst för motståndarna. Vi kanske inte har manskap att spela den roliga fotbollen som vi vill vid alla matcher, så fram med lite jävlar anamma och jobba med enklare spel ibland. Vad vet man, kanske kan några fler vinster ge fler besökande? Då vi tyvärr verkar ha få riktiga supportrar som stöttar i ur och skur, men däremot väldigt många så kallade medgångssupportrar. Hur många är till exempel medlemmar i GIF? En försumbar summa – 500 kronor – för ett helt år, och då "får" man även en fribiljett till valfri hemmamatch.

Supporter sedan 1996

Läs också:

► För Plus-kunder: GIF-profilen ryter till: "Jag tror att föreningen är konkursmässig"

► Insändare: GIF-profiler bidrar till tillväxt i Sundsvalls kommun

► Insändare: Kommunens stöd är en förutsättning för en stark startelva i GIF 2018

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons