Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturskyddsföreningen är ute och cyklar – igen

/
Annons

Naturskyddsföreningen i Timrå har beklagat sig över och även överklagat kommunfullmäktiges beslut om att riva upp naturreservatet på Åstön. Problemet är att Naturskyddsföreningen missuppfattat alltihopa.

Läs även: Använd inte skattepengar till Eons utvecklingsprojekt

Vi ville ändra reservatsgränserna för att skapa en bättre och positiv utveckling för besökare på Åstön, men då tyckte inte länsstyrelsen och andra myndigheter att det var ett bra förslag. Det innebar att vi fick backa. Vi skapade därför en ny skötselplan och nya föreskrifter för naturreservatet och det är det beslutet som kommunfullmäktige har tagit.

Naturskyddsföreningen i Timrå har tyvärr gjort sig kända för att motverka en positiv utveckling av kommunen. Det finns otaliga tillfällen när de polisanmält Timrå kommun för brott mot strandskyddsbestämmelser eller annat. Ett sådant exempel var när vi började att rensa och städa upp för att kunna skapa det som sedan blev en helt fantastisk unik strandpromenad i Söråker. Det innebar att arbetet blev försenat, helt i onödan.

Läs även: Stridsbåt sladdade rakt in på Åstödagen

Vi vill att Åstön ska utvecklas så att besökare kan köpa en fika, mat, glass i Skeppshamn när man njuter av den vackra kustremsan. Vi ser att det är rimligt att kunna övernatta där, på en ordnad camping, eller på sikt t o m på ett värdshus. Vi tycker att naturreservatet är till för besökare som vill uppleva den fantastiska naturen men ändå kunna erbjudas en del förnödenheter som gör livet enklare. Båtlivet ska också stimuleras för det finns många fina platser att upptäcka. Tillgängligheten ska också ses över. Vi vill alltså att naturreservatet ska bli en levande och välbesökt plats. Alltså tvärtemot, vad Naturskyddsföreningen i Timrå vill.

Ewa Lindstrand

Kommunstyrelsens ordförande (S)

Jan-Christer Jonsson

Kultur- och tekniknämndens ordförande (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons