Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niondeklassare – sök till Altinska och rädda den fantastiska skolan

Annons

Vi är fyra nöjda stamkunder som i decennier gått till Altinska. Där tas man emot på ett trevligt sätt och blir serverad vid bordet. Det finns husmanskost och några lite lyxigare rätter att välja på. Förrätter och desserter. Eleverna lär sig snabbt och ofta ser man elevernas utveckling från vecka till vecka. Bra och smidig personal lotsar verksamheten till ett lyckat resultat.

Läs också: Utbildning hotas av nedläggning – nu tar Sundsvalls krögare strid: "Vi kan hjälpa till"

Som stammis blir man förvånad över att det är så få elever i nian som söker till Altinska. Vi vet ju att de flesta eleverna får jobb direkt efter utbildningen. De varvar teori och praktik hela tiden och kopplas tidigt till den så kallade verkligheten. De får flera kontakter och många sommarjobbar på sina praktikplatser. Som alla gymnasieutbildningar i dag så är även den här högskoleförberedande.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Hade jag haft chansen i dag så skulle jag ha utbildat mig till kock i stället för att gå en teknisk linje. En kockutbildning kan ge jobb i hela världen – alla vill ha god mat. Och tänk resten av livet, det är inte så dumt att kunna laga god mat hemma också.

Vår uppmaning till niorna i dag och framöver: Titta på Altinska som ett alternativ. Än är det inte försent!

annabirgittastefanmats

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons