Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nog finns det problem med LSS – men vi saknar inte handlingskraft

Annons

Replik på Vår nuvarande regering saknar goda intentioner med LSS, ST 23/2.

Daniel Lindkvist, vd för Lystra assistans i Sundsvall, skriver om hur ”regeringen saknar goda intentioner med LSS”. Vidare förutsätter han och drar en rad slutsatser från en utredning som fortfarande pågår.

Att det i dag finns problem med LSS är tydligt. Den socialdemokratiskt ledda regeringen arbetar aktivt och målmedvetet för att få det att fungera. Människor med behov av stöd ska naturligtvis få det – det är en viktig del i den svenska modellen.

Av just den anledningen har utredningen tillsats – en utredning som just nu pågår och som har i uppdrag att hitta förslag som löser problemen som LSS står inför. För vi socialdemokrater nöjer oss inte med bara goda intentioner – vi är fast beslutna att också nå goda resultat och hitta nya vägar framåt.

Att regeringen skulle sakna handlingskraft eller goda intentioner med LSS är inte sant. Vi tar ansvar för Sverige och Sveriges befolkning. Lika självklart som att alla som kan jobba ska jobba, är att de som behöver hjälp och assistans också ska få det.

Kristina Nilsson (S) riksdagsledamot

Läs också:

Även assistansbehövande ska få ha sin första fylla – vilken 13-åring vill gå på fest med mamma?

Vi väntar fortfarande på att regeringen ska ta LSS på allvar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons