Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obegriplig hantering av ett paket

Annons

Nu vet jag varför Postnord går så dåligt. Jag beställde ett paket från en firma i Örnsköldsvik i torsdags vid ettiden. Via postens spårningssystem kunde jag se att det klockan 18.10 samma dag hade kommit till Sundsvall, och därifrån skickades det till Veddesta i Stockholm, dit det ankom klockan 02.00 på natten.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Vad är det nu för konstigt med detta? Jo, jag bor nämligen i Sundsvall. Och paketet skulle dit. Så i stället för att lämpa av paketet i Sundsvall, så skeppar man det 38 mil söderut, för att sedermera skeppa samma paket, samma väg 38 mil norrut till samma plats det var fyra dygn tidigare. Så i stället för att få paketet på fredag, så får jag det tidigast på måndag, troligtvis på tisdag. Om de inte skickar det genvägen över Luleå förstås, för då vet man ju aldrig när man får detta paket.

Jag var i kontakt med Postnord och fick en hel del krystade förklaringar, bland annat att de har en terminal i Stockholm och att det måste registreras där. Vilken tur att inte terminalen ligger i Malmö då! Då blir det tungt för de i Kiruna som beställer grejer från Skellefteå till exempel.

Så här gör de alltså, samtidigt som de lägger ned en massa postkontor och gör så att folk får gå flera kilometer dagligen för att hämta sin post. Vilket annat företag skulle kunna bete sig på detta vis? Gräver de inte sin egen grav på detta vis?

Lasse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons