Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ofrivillig barnlöshet är en tuff kamp

Annons

Jag har det bästa jobbet i världen. Jag arbetar på en förskola och även om vissa dagar är riktigt svettiga så har jag det stora privilegiet att få dela dagarna med helt fantastiska individer som gör det värt allt slit. Det fanns en tid då mitt jobb kändes motigt. Det var tiden innan min dotter kom till världen. Min arbetsplats och alla de där underbara barnen var en ständig påminnelse om den kampen som pågick hemma.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag och min sambo led av ofrivillig barnlöshet och mer än allt önskade vi oss ett eget barn. Ofrivillig barnlöshet drabbar många människor och är en sjukdom som påverkar hela vardagen på ett negativt sätt. På söndag är det morsdag men visste du att lördagen också är en speciell dag? På lördag är det nämligen de ofrivilligt barnlösas dag.

Läs också: Ofrivillig barnlöshet har redan förmörkat för många liv

Läs också: Efter fyra års kamp kom lyckan Signe

En dag som uppkommit för att uppmärksamma att det där med en familj inte alltid är så självklart. Nu för tiden kan jag kliva in på min arbetsplats och känna glädje men jag kan också påminnas om det som vi så smått börjat längta efter, att starta resan mot ett syskon. På lördag så ber jag er alla att rufsa era barn i håret och pussa lite extra på dem. De är oslagbara och unika, glöm inte det. Till er som just nu kämpar mot sjukdomen: Vi tänker på er, ni är inte ensamma även om det kan kännas så. Ge inte upp för det kommer vara värt det så småningom.

Camilla Södra Bergets fsk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons