Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om Anundgård och populism

Annons

Replik på S-krönikan "Nationalistiska vågspel är alltid riskfyllda", ST 30 september.

Svante Säwén utpekar mig som oseriös populist, ja, rentav på rekordnivå. Det som retar honom så är att jag och Folkpartiet hade fräckheten att dels föreslå att tillåta någon annan skolaktör att ta över skolverksamheten, dels att jag som exempel under debatten påpekade att den sittande majoriteten säger en sak om landsbygdsskolorna i sin mål- och resursplan, men agerar på rakt motsatt sätt i verkligheten. Jag hade inte så stora förhoppningar på att S och V skulle försvara landsbygden, men däremot Centerpartiet. Som de landsbygdsvänner de är inom det partiet och med närodlad politik som sin slogan, så är det inte konstigt att jag och säkerligen många andra reagerar över detta.

Vad gäller det jag sa i debatten om att en väg går att köra i båda riktningar så var detta sagt som kommentar till att det alltid ses som rimligt att bussning av barn sker från omlandet in till centralorten, aldrig tvärtom. Därmed har jag inte sagt att det nödvändigtvis skulle vara lösningen nu. Men framgångsrika fristående skolor lyckas ju faktiskt rekrytera elever från både när och fjärran.

Svante, du kommer säkert att fortsätta ösa galla över mig och mitt inlägg. Jag tror dock det säger mer om dig än om mig.

Stefan Falk

Gruppledare för Folkpartiets fullmäktigegrupp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons