Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppna Tranviken och gör detta till en sommar att minnas

Annons
Berit Andersson undrar om det finns några planer för Tranviken, som nu har stängt efter arrendatorns konkurs. Bild: Linette Israelsson

När nu den underbara blomstertiden med sin lust och fägring åter förvandlat allt omkring oss, så lockar ju i denna tid härliga upplevelser för både barn och vuxna.

För ett antal år sedan motionerade vi kristdemokrater om att Sundsvalls kommun skulle försöka möjliggöra också för rörelsehindrade att nyttja våra havsbad och föreslog då Tranvikens havsbad som ett lämpligt alternativ att börja med. Den motionen behandlades den aktuella våren med föredömlig snabbhet – redan en månad efter att motionen uppmärksammats i fullmäktige fanns i Tranviken en lång träramp utlagd över hela sandstranden och ända ner till vattnet. Vilken glädje vi kände över denna goda början!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

I år tycks inte längre Tranvikens otroligt populära och i sanning välbesökta havsbad kunna vara öppet och tillgängligt som under tidigare cirka 50 år på grund av den senaste arrendatorns konkurs. Men hur kommer då kommunen att möjliggöra för rörelsehindrade att kunna nyttja denna ramp vid Tranviken och via den få  uppleva härliga sommarbad vid havet?

Vi tycker att det känns så angeläget att få veta hur kommunen tänkt lösa detta problem, ty för oss kristdemokrater har ett arrangemang som detta med tillgänglig ramp för havsbad hög prioritet, ett arrangemang som kan öppna dörrar till nya och härliga sommarupplevelser. Kort sagt, göra sommartiden än skönare!

Berit Andersson (KD)

Ersättare i kommunfullmäktige

Läs också:

Vore det inte bäst om kommunen tog över Tranviken?

[+]  Tranviken Beach begärs i konkurs: "Var vinter hela året så det säger sig självt"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons