Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osant påstående om vägslitageavgift

Annons

Replik på Högre kilometerskatt slår hårt mot landsbygden, ST 29 juni.

Moderata företrädare slår på stora trumman med påståendet att regeringen står i färd med att införa en vägslitageavgift för tung lastbil. Detta påstående kommer från en hearing som Finansdepartementet höll med åkeribranschen den 14 juni. I nuläget finns inget sådant förslag att ta ställning till. Därför vill jag bara påtala; de moderata debattörernas påstående är osant.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Den utredning som arbetar med frågan håller just nu på att ta fram förslag om och hur vi kan minska utsläppen på våra svenska vägar. Påståendet om att regeringen vill införa en vägslitageavgift är därför felaktigt, då inget förslag i dag existerar.

Det vore dessutom oseriöst av både mig som riksdagsledamot och ledamot i Näringsutskottet och Moderaterna som oppositionsparti att lägga sig i en pågående utredning. I december presenterar den sitt förslag och först efter det börjar den politiska processen. Allt detta vet de moderata insändarförfattarna mycket väl, så mitt förslag till er är, sluta slira på sanningen och svartmåla. Ägna er istället åt en konstruktiv och ärlig debatt om hur vi gemensamt bygger ett bättre och starkare Sverige med fler arbetstillfällen, inte minst i Norrland.

Ingemar Nilsson (S)

Riksdagsledamot Västernorrland tillika ledamot i Näringsutskottet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons