Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peder Björk (S): Låt oss lämna det trygga hörnet

Annons
Peder Björk (S) uppmuntrar initiativ som bidrar till Sundsvalls utveckling. Bild: Jan Olby

Med anledning av Utan utveckling kommer potentiella invånare och investerare välja bort Sundsvall – vi måste tänka nytt, ST 18/4.

Bra där Diös! Vi är många som behöver jobba tillsammans och samverka för att vi ska fortsätta den positiva utvecklingen i Sundsvall. Det är dags att fler lämnar det trygga hörnet och tillsammans börjar göra och tänka nytt. Här kan vi alla bidra genom att våga ompröva och utmana tidigare tankar, arbetssätt och samarbeten. 

Sundsvallsregionen är inne i en spännande tid av utveckling. Redan nu visar vi att vi vill, att vi kan och att vi ska framåt. Det märks bland annat genom alla de byggprojekt som avlöser varandra. Bostäder byggs nu äntligen och det behöver fortsätta. Samtidigt investeras i infrastruktur som exempelvis resecentrum, logistikpark och nya etapper av dubbelspår på Ostkustbanan.

För Plus-kunder: Fredrik Söderberg: Därför har Norra kajen blivit en isolerad plats

Även utbildning är en central och viktig pusselbit för att skapa goda förutsättningar för utveckling i vår region. Här gör Mittuniversitetet ett gott och viktigt arbete, inte minst när det gäller att bidra till kompetensförsörjning. Tillsammans – företag, universitet, kommuner och andra offentliga organisationer - kan vi genom forskning och innovation fortsätta utveckla våra styrkeområden där digitalisering förenar oss.

För att fortsätta vara attraktiva behöver vi också fullfölja vårt arbete med att skapa trygghet för våra äldre, förbättra resultaten i skolan och minska skillnaderna i levnadsvillkor mellan oss som bor här.

Tillsammans, och i dialog med varandra, kommer vi att nå störst framgång. Därför välkomnar jag alla, såväl företag, organisationer och föreningar som enskilda Sundsvallsbor att delta i debatten och genomförandet av aktiviteter. Den tydliga målsättningen att utveckla Sundsvall och regionen är vi många som kan dela och bidra till!

Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande, Sundsvall

Läs också:

Tråkigt men talande för Sundsvall att det inte blev något trähus på Bergsgatan

► Nej, det är inte rimligt att kräva parkeringar i centrum i en stad med 100 000 invånare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons