Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle & Lisa: Vi har alltid varit noga med att tala om var äggen kommer ifrån

Annons

Angående artikeln Sydsvenska ägg marknadsförs som norrländska och lokala i Sundsvall: "Kan hålla med om att det blir fel", publicerad 28 mars.

Pelle & Lisa vill förtydliga att de alltid har varit noga med att berätta var deras ägg kommer ifrån.

Vi har noga övervägt den kritik som riktas mot märkningen av våra äggkartonger och ytteremballage i artikeln på ST.nu den 28:onde mars.  

I Norrland produceras knappt hälften av de ägg som Norrlänningarna äter. Våra Norrländska producenter, som tidigare producerat ägg i inredda burar, håller nu på att byta ut till system för frigående höns. Det innebär att bristen just nu är större än vanligt.

Pelle & Lisa AB, som har haft egen äggproduktion och packeri sedan 1974, har också producenter i södra Sverige. Detta har vi alltid varit noga med att tala om. Vi gör det till våra konsumenter direkt vid kontakter, studiebesök eller i kontakter via massmedia. Dessutom står det tydligt i varje Pelle & Lisa-ask i locket att äggen kan komma från både Norrländska producenter och även från producenter i södra Sverige. Informationen finns också på hemsidan.

I samband med att Norrlandsägg i Umeå lades ner och packningen flyttades till Jämtland övertog vi också varumärket Norrlandsägg. För att tillmötesgå den efterfrågan som finns på ägg med varumärket Norrlandsägg behölls detta och förstärktes också med texten från Norrländska gårdar. De producenter som ville fick på så vis fortsätta att leverera ägg till oss. De flesta producenter fortsätter att leverera till vårt packeri i Jämtland. Några producenter har valt att lämna för att sälja till andra packerier.

Vår strävan är att möjliggöra att äggproduktion kan finnas kvar och utvecklas i Norrland. Vår strävan är också absolut hederlighet mot konsumenterna. Vår lokala marknad i Norrland, våra lokala äggproducenter och packerier förtjänar bättre än den uppmärksamhet som artikeln på ST.nu står för.

Glad Påsk alla Egglovers, önskar hela personalen hos

Pelle & Lisa/Norrlandsägg – det lokala packeriet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons