Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen har skrämts till tystnad på Filmstaden

Annons

Kommentar till: "Storbråk på Filmstaden i Sundsvall – åtta anställda varslas om avsked eller slutar i protest", ST 26 maj.

När jag läser artikeln om "Storbråk på Filmstaden" blir jag förbannad, men inte särskilt förvånad. Eftersom jag har kopplingar till Folkets hus har jag god insyn i husets verksamhet, och dess personal. Därför vet jag att det har blivit vanligare under de senaste åren med historier, där personal hamnat i kläm.

Kulturen som växt sig stark i huset är: "Jag hör vad du säger men det är jag som bestämmer" och "om jag ber dig att hoppa ska du hoppa …" som är något man kan slänga ur sig skämtsamt. Inte särskilt klädsamt. Ordet illojalitet är något som används vid varje tillfälle någon uttrycker sig kritiskt.

Läs också: Mångmiljonsmäll hotar Folkets Hus

Läs också: En läckande skuta utan roder

Läs också: Hon blir ny chef för Filmstaden

Storbråket handlar alltså om ett brev vars innehåll så gott som hela personalen på Filmstaden står bakom. Ett brev för att uttrycka personalens samlade oro över missförhållanden på SF. Resultatet blev att fyra varslades om avsked, sex andra sa upp sig i sympati. Det är skamligt att Folkets hus och park agerar på detta maktfullkomliga sätt.

Att Folkets hus som ska vara en arbetarnas högborg, nu väljer att avskeda dem som vågar ha synpunkter. Nyligen har personalen även informerats att Folkets hus och park planerar att sälja Filmstaden Sundsvall till SF för att rädda husets överlevnad. Att sälja ut Filmstaden helt till SF skulle innebära slutet på en era där Filmstaden Sundsvall drivits framgångsrikt under lokalt anpassade former, med utrymme för egna idéer. Fasaden krackelerar.

Joe Hill

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons