Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen känner verksamheten bäst

/

Annons

Just nu pågår en generationsväxling i de kommunala verksamheterna – det gäller både ute i verksamheterna och i administrationen. Personalen kommer successivt att bytas ut och med det följer stora utmaningar för små kommuner som Nordanstig. Vi har svårt att matcha de större kommunernas löner och möjligheter till karriär. Desto viktigare är det då att kommunen tar ett strategiskt grepp över personalpolitiken för att göra Nordanstig till en attraktiv arbetsgivare. Endast då kan vi klara av konkurrensen med andra kommuner.

I våras bifölls min motion om självstyrande grupper av Nordanstigs kommunfullmäktige. Det var överraskande, men glädjande. Istället för att, som kommunstyrelsen föreslagit, anse motionen besvarad så insåg delar av majoriteten hur illa det är ställt i vår kommun och vilken katastrof vi har i sikte om vi inget gör.

Med motionen i bakfickan har vi politiker, men framförallt kommunens personal, möjlighet att driva frågan om självstyrande grupper aktivt. Varje personalgrupp ska ha möjlighet att organisera sig i självstyrande grupper. Motionen föreslår inte HUR det ska gå till eftersom det kan göras olika i olika delar av kommunens verksamhet beroende på om det handlar om en skola, en hemtjänstgrupp eller delar av administrationen.

Målet med motionen är att personalen ska bli bättre organiserad, att de ska trivas på jobbet och känna delaktighet i sitt arbete. Då tror jag att kvaliteten för både elever, brukare, boende och medborgare ökar. Dessutom kommer personalen att må bättre och vi blir på så sätt en mer attraktiv arbetsgivare. Det är väl investerade pengar!

Nu har det gått några månader sedan motionen bifölls och det kan vara på sin plats att fråga majoriteten vad som händer. Vi vet att vi har stora problem med sjuktalen. Vi vet att vi har stora problem med att kompetent personal väljer att sluta. Vi vet att vi har svårigheter att besätta de vakanta platserna. Vi vet att många mår dåligt på sitt arbete. Så vad gör den politiska majoriteten bestående av socialdemokraterna, centerpartiet och miljöpartiet åt detta?

Enligt kommunens värdegrund ska organisationen präglas av ”öppenhet, tillit, lärande, utveckling och kreativitet”. Det är mycket bra ledord, men det får inte bli tomma ord utan måste realiseras, annars gör de ingen nytta. Menar vi allvar med att Nordanstig ska vara en bra och attraktiv arbetsgivare så måste vi låta personalen få ansvar, befogenheter och resurser för att utföra sina arbetsuppgifter. Det är också självklart att de ska få den kompetensutveckling som de behöver för att utvecklas och fullgöra sitt arbete.

Vi måste inse att personalen är vår viktigaste resurs och att ge dem möjligheter att utveckla verksamheterna är en investering på flera plan. De känner sin verksamhet bäst och det kommer leda till ett mer effektivt utnyttjande av arbetstiden. De kommer trivas på arbetet – och berätta om det för vänner och bekanta. Så blir Nordanstig en attraktiv arbetsgivare.

Petra Modée

Kommunfullmäktigeledamot (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons