Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petersvik–Norra berget 0-1

Annons

Fantastiskt bra för Sundsvall/Timrå att SCA Östrand bygger ut för drygt 8 miljarder för att därefter kunna producera dubbelt så mycket pappersmassa.

Detta kommer naturligtvis att innebära dubbelt så mycket råvarutransporter in till fabriken och dubbelt så mycket massatransporter ut från fabriken.

Som klippt och skuret för den nya frakt- och logistikparken som skall byggas i Petersvik.

Bör äntligen kunna få tyst på Sundsvalls kulturmaffia som med näbbar och klor slåss för att rädda ‘Sundsvalls enda kvarvarande gröna lunga ut mot havet’.

Vilket dravel!

Gröna lungor finns överallt så att det räcker!

Södra och Norra berget, Alnön, Tynderö/Åstön och hela Njurundakusten är goda exempel på detta. För att inte tala om all bär- och svampskog som breder ut sig direkt utanför stadskärnan.

Petersvik är förvisso en grön men i högsta grad privatiserad plätt, dock svårt inklämd mellan två stora etablerade industriområden (Tunadal/Korstaverken och Ortviken).

Jag kan ta gift på att 99 % av alla sundsvallsbor nästan aldrig har satt sin fot i denna ‘gröna lunga’.

Det finns absolut ingenting att se eller göra därnere.

En grusväg ringlar inne bland träden, man ser varken vatten eller de privata gamla grosshandlarvillorna med tillhörande strandtomter.

Om nu villorna skulle vara av sådant stort värde med tanke på Sundsvalls ‘patron’-historia, flytta då husen upp till Norra berget. Mycket passande i en miljö som ibland utmålas som ett kommande Sundsvalls ‘Skansen’.

Där kan kåkarna med sin snickarglädje beskrivas, vårdas och utnyttjas på många olika sätt till nytta och glädje för både sundsvallsbor och våra turister.

Självklart skall logistikparken byggas i Petersvik!

Alexander Hugg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons