Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petersvikhistorien börjar likna en fars

/

Annons

VD:n för Logistiksparken, Åke Jonsson uttalade sig för någon dag sedan att de boende i Petersvik kan bo kvar i sina hus tills ett slutgiltigt investeringsbeslut tas 2017, eftersom inga större arbeten ska utföras i området innan dess.

Kommundirektör Stefan Söderlund replikerar dagen efter att de visst måste flytta den 1 oktober eftersom omfattade förberedelser ska göras på området. Söderlunds tillrättavisning gör naturligtvis att vi ställer oss frågan om VD:n för Logistikparken är inkompetent? Han har alltså inte samma koll som kommundirektören, det vill säga. vilka arbeten som ska utföras i Petersvik de närmaste åren?

Självklart är det inte så. Vore det inte dumt att tro att den som leder projektet inte vet vad han talar om? Åke Jonsson vill inte längre kommentera frågan då ST kontaktar honom efter Söderlunds utspel.

Det verkar inte som de inblandade pratar med varandra. Söderlund och Jonsson har definitivt inte gjort det i alla fall. Och våra folkvalda säger inte ett pip. Just nu är de förmodligen Sveriges osynligaste kommunpolitiker.

Strategin verkar vara att tiga ihjäl debatten och vänta ut det domstolsbeslut som ger kommunen rätten till husen den 1 oktober, ett beslut som är märkligt i sig med tanke på att många frågetecken kvarstår. Till exempel att miljöprövningen inte är klar och investeringsbeslutet tas om två år.

Hatten av för KD dock, som i elfte timmen vill ha en öppen politisk debatt – medan övriga partier fortsätter vara tysta

JS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons