Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plattform för nya framgångar för Timrå IK

Annons

Replik till signaturen ”Hockeyälskare i distriktet” i ST den 28 december.

Signaturen ”Hockeyälskare i distriktet” önskar att Timrå IK inte ska beviljas elit­licens, och bygger upp denna förhoppning på att man agerar på samma sätt som Borås och Björklöven. Problemet med det resonemanget är det grundläggande att TIK de facto inte agerar på samma sätt. I Borås fall var det negativt eget kapital två år i rad som var anledningen till att elit­licensen inte beviljades.

Vid den senaste årsredovisningen hade Timrå IK 6,2 miljoner i eget kapital och gjorde ett plusresultat. För Björklöven var anledningen att klubben var försatt i konkurs. En sådan kommande utveckling i det här fallet är en ren spekulation. Det som i stället talar för en positiv utveckling är att klubben, banken, kommun och när­ingsliv har ett gemensamt intresse av att hitta en långsiktigt hållbar lösning på arena-frågan.

Jag är fast övertygad om att klubben under Tommy Anderssons och Lars Nolanders ledning kommer att lyckas med det hårda arbetet och den tuffa resan att skapa en plattform för nya framgångar för Timrå IK. Hockeyälskare i regionen kommer återigen att i en kokande och fullsatt arena få fira Timrå IK:s uppflyttning till högsta serien.

Lek med tanken när Timrå IK sakta men säkert återigen börjar flytta fram positionerna. Häng med redan nu så går det fortare att ta sig dit!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons