Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker från Norrland borde motsätta sig Förbifart Stockholm

/
  • Den 19 augusti i år var det byggstartsceremoni för Förbifart Stockholm. På bilden ses från vänster Helena Sundberg, Trafikverket, Daniel Kronjak Nordqvist (M), Sten Nordin (M), Chris Heister, landshövding, och Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Annons

Återigen startar det Stockholmsstyrda mediedrevet med tv och radio som enväldiga nyhetsförmedlare sin propaganda för att tvinga Sveriges riksdag och regering anslå den fabulösa summan av 37,5 miljarder kronor ur statskassan för att bygga den så kallade ”Förbifart Stockholm”.

Namnet på vägprojektet är det enda som har med förbifart att göra. Namnet har valts enbart i syfte att vilseleda det svenska folket, emedan byggets syfte i första hand är att slussa ut fabulösa summor pengar ur statskassan till fortsatt översysselsättning och till och med accelererande tvångsinflyttning till Storstockholms städer och kommuner. Dessutom är vägsträckan vald för att möjliggör utökad nybebyggelse i en rad redan kända Stockholmsorter, i hela sin sträckning. Således är vägbygget uteslutande ett ansvar och kostnad för berörda kommuner.

Ett helt rike utarmas, avfolkas och dör under bördan att med landets samlade skattemedel, inte bara, avlöna Stockholmskommunernas alla statsanställda som är mer än 200 000 tjänster (av landets 240 000) i 552 statliga verk och institutioner. Som skattebetalare i landet är det vi som är Staten och därmed arbetsgivare, så vi betala även kommunal och landstingsskattskatter åt Stockholmskommunerna. Bara för fastighets och kontorskostnader åt statsanställda i Stockholms innerstad betalar vi 22 miljarder kronor varje år.

De statliga anslagen till Norrlandslänens Europavägar och riksvägar har under de senaste sex årtionden endast tilldelats tiondelen av vad som Storstockholm tilldelats trots att de fem länen har flera hundra mil mer transitvägar att underhålla.

Valda riksdagsmän och kvinnor från Norrlandslänen borde motsätta sig varje försök att starta upp bygget av förbifart Stockholm oavsett vilket parti var och en tillhör och äntligen företräda era väljares intresse och inte partiets.

Sören Molander, Njutånger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons