Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PR-byrån Westander lever i en homogen och trygg verklighet på Södermalm

Annons
Insändarskribenten kritiserar PR-byrån Westanders saltade räkningar, personalsammansättning och verksamhetens geografiska hemvist. Westander svarar direkt. Bild: Jessica Gow/TT

Med anledning av 10 tips om hur du bemöter främlingsfientlighet, ST 2/8

Tack för att vi läsare fick 10 goda råd hur man skall bemöta främlingsfientlighet från Westanders PR-byrå, gratis dessutom, annars får man nog räkna med att betala mer, mycket mer.

På deras hemsida erbjuder man lobbyinguppdrag för 2100 kronor i timmen plus moms för att påverka politiska beslut. Själv känner jag ett obehag när jag hör ordet lobbyism, ett slags politisk genväg för de som har pengar.

Till Westanders heder skall det nämnas att de öppet redovisar vilka uppdragsgivare man har och listan är lång. Blir däremot förvånad när frivilligorganisationer som Amnesty International, Stockholms Stadsmission med flera finns med – är deras penningflöde så ymnigt att man anser sig har råd att anlita konsulter? 

Beträffande främlingsfientlighet, hur ser Westanders egen personalsammansättning ut? Ta en titt på deras hemsida.

Vågar ni på Westanders utmana era egna fördomar och flytta er verksamhet från trygga Södermalm ut till någon av Stockholms utanförskapsområden?

Förnöjsam

SVAR DIREKT:

Signaturen ”Förnöjsam” vill i sin replik hellre ifrågasätta pr-byrån Westanders timpris och verksamhet än att bemöta vårt debattinlägg och diskutera främlingsfientligheten, som vi menar är samhällsfarlig.

Tilliten är kanske den svenskaste av alla svenska värderingar, och förtroendet människor emellan är starkt förankrat i nästan alla politiska läger. Det visar en Sifo-undersökning beställd av pr-byrån Westander.

Bland de rödgröna väljarna tycker 85 procent att man i allmänhet kan lita på folk. Motsvarande siffra för alliansväljarna är 83 procent. Detta kan vi vara stolta och glada över.

Tillit är en nyckel till ett välfungerande samhälle. Människor kan då lägga sin energi på produktivt samarbete i stället för att lägga tid och kraft på att skydda sig mot att bli lurade.

Men i botten på tillitsligan finns Sverigedemokraterna, som med sina 59 procent drar ner det höga svenska riksgenomsnittet. Bland Sverigedemokraternas väljare svarar alltså fyra av tio ”nej” på frågan: ”Tycker du att man i allmänhet kan lita på folk?”.

I en intervju häromåret liknade statsvetaren Bo Rothstein tillitens roll i ett samhälle vid ett korallrev: ”De tål en hel del skit, men när de väl klappar ihop så går det snabbt – och effekterna blir katastrofala.”

Främlingsfientligheten underminerar förtroendet människor emellan, skapar konflikter och leder till ett slöseri med kompetens. Främlingsfientliga värderingar gör Sverige till ett sämre land för oss alla.

Har signaturen ”Förnöjsam” ingen uppfattning i sakfrågan?

Frida Blom, seniorkonsult

Patrik Westander, vd Pr-byrån Westander

Läs också:

MP: Snart är vi det enda parti som står upp för solidaritet

L: Utrikesfödda kvinnor ska ges mer makt och möjligheter

De kommer hit och tar våra jobb – är det budskapet statsministern och S vill stå för?

Vi skulle inte klara oss utan invandrarna – tänk om fler kunde inse det

 ■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons