Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prioritera säkerheten – sätt in extrabussar

Annons

Det är några dagar efter nationaldagsfirandet här i Sundsvall. Och jag tänker fortfarande på den äldre damen med rullator. Undrar om hon fick vara med och fira nationaldagen på stan? Jag och några till, inklusive damen med rullatorn, stod vid en busshållplats i Korsta.

Läs också: Här tränar nysvenskarna inför det stora avslutningsnumret på nationaldagen

Alla skulle nog ned på stan. Bussen kommer, det var ingen lång dragspelsbuss utan en vanlig kort. Alla sittplatser var mer eller mindre upptagna. Utrymmet för barnvagnar var upptagna av två barnvagnar – varav en var en tvillingvagn. Så damen med rullatorn stannade kvar och klev inte på.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Sedan så kliver det på mer folk, vid varje hållplats. Vid macken i Skönsberg väntar ytterligare två barnvagnar samt ett tiotal personer. En av dessa vagnar pressade sig in. Dock blev den andra kvar utanför. Nu börjar jag fundera över om man överskridit säkerhetsföreskrifterna. En sådan här dag, borde de ansvariga för bussarna tänka till lite och sätta in extrabussar på de längre turerna.

Läs också: Tiotusentals människor firade nationaldagen i Sundsvall – arrangören: "Största firandet i Sverige"

Det var ju ingen vanlig dag, utan Sveriges nationaldag. Jag hoppas damen med rullatorn, så småningom kom iväg med bussen. Att hon fick en trevlig dag trots allt.

Situation Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons