Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO: Sundsvall är mer än bara centrum – en ny sporthall gör inte mycket för en 90-åring på landsbygden

Annons

Kommunalrådet Peder Björk har sagt: "Sundsvall fortsätter att växa och utvecklas - nu lägger vi ytterligare en pusselbit för att göra Sundsvall en ännu bättre plats att bo på, leva i och besöka".

Vi vill från PRO Stöde lämna följande kommentar till detta. Sundsvall betyder ju inte bara Stenstan/city. Det omfattar ju även landsbygden! En ny sporthall är ingen pusselbit som passar in i mönstret för en 90-åring som måste överklaga kommunens nej till trygghetsboende 5-6 gånger innan något sker och när det positiva beskedet äntligen kommer har man ingen nytta av det längre.

Vi har ingenting emot en ny sporthall, då kanske ungdomarna från ytterområdena också kan få normala tider för träning. Men man kan ju tycka att den sortens kvot börjar bli fylld nu för ett tag. Och det äldreboende som nyss byggts på kajen är inte en satsning som alla vi äldre i kommunen kan nöja oss med.

Vi har dessvärre också tagit del av statistik som visat att vi ute i ytterområdena tycks få nöja oss med det vi har dom närmaste 10–15 åren. I landsbygdsprogrammet, som kommunledningen ofta citerar, framgår att många orättvisor mellan stad och landsbygd skall suddas ut. Vi ser med spänning fram emot det!

Vi kräver flera äldreboenden i Stöde!

PRO Stöde, enligt uppdrag: Göran Dahlin

Läs också:

Maken äter med stor aptit – maten på demensboendet är inte ett dugg usel

KD: När 100-åringarna blir fler ställer det betydligt högre krav på oss

Sverige får världens äldsta och tåligaste pensionärer

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons