Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räcker det inte med ångest och depression för att bli sjukskriven?

Annons
Trots sjukintyg från såväl läkare som psykolog får inte skribenten sin sjukskrivning godkänd av Försäkringskassan. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Jag undrar hur det egentligen fungerar med Försäkringskassan. Jag har mått dåligt en längre tid, är deprimerad och har ångest vilket kulminerade när jag krockade med en buss i mars. Det hände i tjänsten och jag blev inte skadad fysiskt men däremot väldigt chockad.

Jag tog därefter kontakt med vårdcentralen och blev sjukskriven den tid jag hade kvar tills jag skulle bli pensionerad den 31 maj. Det gick någon månad, sedan fick jag brev från Försäkringskassan att min sjukskrivning inte var beviljad då de ville veta varför jag inte kunde arbeta. Jag fattar inte hur de kunde säga så. Att man har ångest och är deprimerad borde ju räcka, tycker man, men det gjorde det inte. Därefter har min läkare kompletterat sjukintyg och min psykolog har också skrivit och förklarat hur jag mår, men inget hjälper.

Jag förstår inte hur de kan göra så här. Det är ju många som har varit med om liknande grejer har jag hört, vi som har blivit drabbade borde gå ihop och protestera.

Ingemar

Läs också:

Jag trodde Sverige var fantastiskt – solen skiner men det är många som får stå utanför

Försäkringskassan misstolkar och kastar ut sjuka i arbete

Mitt liv rasar samman – det finns inget skyddsnät som fångar upp de sjuka

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons