Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: Jag är av medellängd och får alltid sy upp byxorna

Annons
Med ännu längre byxor i sortimentet skulle butikerna få svårt att sälja, menar skribenten. Bild: Ingvar Karmhed/SvD/TT

Replik på Att vara lång tjej är ju idealet – så varför hittar vi inga kläder som passar? ST 7/3.

Jag blev väldigt förvånad när jag läste denna insändare från signaturen "Två långa tjejer", att de hade svårt att hitta kläder som passade deras långa kroppar. De beskriver hur de går in i butiker och möts av bokstavligt talat "dvärgstorlekar". Då måste jag i så fall vara kortare än en dvärg.

Jag är 163 centimeter lång och kvinna. Enligt SCB så är genomsnittslängden för en kvinna i Sverige 165 centimeter. Jag är alltså två centimeter kortare än genomsnittet, vilket inte är speciellt mycket. Man skulle ju i princip kunna säga att jag är rätt "normallång" i förhållande till den övriga kvinnliga befolkningen. Därför blir jag oerhört förvånad när jag läser detta, då jag i princip alltid måste sy upp alla byxor jag köper 5-10 centimeter. Det vill säga är alla byxor i de stora kedjorna anpassade för längre människor än genomsnittet. Och då ska vi också tillägga att Sverige har en av de längsta medellängderna i hela världen.

Så jag skulle nog hellre säga att butikerna gör för långa byxor i förhållande till hur långa de flesta människor faktiskt är. Skulle butikerna börja sälja byxor som är ännu längre skulle den målgruppen som kunde ha dem vara oerhört liten.

Nästan medellängd

■■ Följ ST Debatt på Facebook

► För Plus-kunder: Sälj kläder på nätet och tjäna tusenlappar – här är märkena och plaggen som säljer bäst i Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons