Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resegarantin är inget att ha

Annons

Nu ska jag berätta om en bussresa som inte blev av. Jag bor i Järkvissle och just den här morgonen så skulle jag och maken resa på semester med tåg från Sundsvall till Skövde.

Det hade snöat på natten men första bussen körde iväg genom så vi tog för givet att den andra turen också skulle göra det men icke, chauffören valde att inte köra ner i byn.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag ringde Din tur och blev uppmanad att ringa efter taxi och i efterhand begära ersättning för detta. Eftersom det är sex mil mellan Sundsvall och Järkvissle bedömde vi att vi inte skulle hinna med tåget då. Vi väckte en granne som åkte med oss i egen bil och körde sen hem den eftersom vi inte hade en aning om var vi skulle göra av den under veckan som vi var borta.

Sedan begärde vi ersättning för resa tur och retur, till och från Sundsvall med egen bil. Till en början blev vi beviljade ersättning för en enkelresa 112 kronor. Senare har de ändrat sig för att det stod fel information på hemsidan. Man kan tänka sig att betala en taxiresa men inte en återresa med bil som man är tvungen att ta. Så se upp om ni tror att resegarantin är något att ha.

Anna i Järkvissle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons