Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respektera fiskerätterna, oavsett hur mycket du än ogillar dem

Annons
Fiskerätten gäller nästan hela Smackgrundet, sport- och fritidsfiskare liksom badare måste acceptera detta, skriver skribenten. Bild: Larry Steagall/AP/TT

Jag vill än en gång upplysa er som fiskar i Norrån, Smacken och där utanför, att detta fisket tillhör fiskerättsägarna. Gränsen går vid gamla Gullfibermagasinen och cirka 300 meter söder om måsgrundet och detta är sötvattensområde. Nedanför Zon 3 och ner till denna linje är inget fiske oavsett fiskemetod tillåtet för sport- och fritidsfiskare.

Ni må ha alla möjliga åsikter om varför ni har rätt att fiska inom området men detta har ingen betydelse om du inte är fiskerättsägare. Hittat en hel del omärkta nät som vid senaste kollen i Deltat, dessa lämnas in till polisen.

Vi har fått redskap sönderskurna av trollingfiskare utanför smackgrundet, en alert badare filmade hela händelsen så vi har koll på vilka det var. Att ha tjyvfiskat i många år ger ingen rätt till fiske i området; inte heller någon påstådd fiskerätt. Vi vet vilka som har fiskerätt i området.

Jag vet att många fritidsfiskare avskyr att vissa har fiskerättsvatten men det är bara att gilla läget.

För Plus-kunder: Brist på avelsfisk och hela bestånd som utarmas – nu krävs det åtgärder mot skarvproblemet i Timrå

Fiskerätten gäller även nästan hela Smackgrundet så det är bara för badare att gilla läget om det finns fiskeredskap utanför badet. Att Timrå kommun har anlagt ett bad/nudistbad på våra fiskevatten utan att prata med oss som fiskar skapar vissa problem, men det är inget vi kan göra något åt.

Men Timrå kommun kanske skulle sätta upp informationstavlor om att vi fiskar med vår rätt och att de badande måste respektera detta.

Och ni som tjuvfiskar skall vara medvetna om att vi har full rätt att beslagta era redskap och båtar. Och de personer från Timrå kommun som lovar folk att fiska i området: måste sluta med detta. Ni har ingenting med våra fiskerättsvatten att göra, kontakta i stället Ala/Söråkers fiskerättsägarförening så kan ni få lite kunskap om fiskeområdet. Du är som fiskare skyldig att ta reda på gällande regler rörande fisket där du fiskar.

Jag vet att många fritidsfiskare avskyr att vissa har fiskerättsvatten men det är bara att gilla läget.

Fiskerättsägare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

Katastrofal utveckling av fisket i Indalsälven – inte mycket kvar till oss utanför kraftverket

En havsöring per dygn är för lite – reglerna främjar inte fisket

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons