Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Moderaterna vill avvika från den trygga väg vi har lett in oss på

Annons
Ingemar Nilsson (S) skriver att Moderaternas kriminalpolitiska väg inte leder till mer trygghet i samhället. Bilder: Gorm Kallestad/TT / Claudio Bresciani/TT

Replik på M: En ny kriminalpolitik för ett starkare samhällskontrakt, ST 24/5.

Socialdemokraterna genomför just nu det största trygghetsprogrammet i modern tid. Vi förbättrar pensionerna för vanligt folk och arbetar för bättre arbetsvillkor för Sveriges löntagare.

Vi ska ha 10 000 fler polisanställda och under mandatperioden har vi skärpt straffen för vapenbrott och våldsbrott. Och det fungerar. ST rapporterar nu om att antalet anmälda brott minskar i både Sverige och Medelpad.

Läs också: [+] Antalet anmälda brott minskar – i motsats till vad många tror: "Vi måste skilja på fakta och upplevelser"

Moderaterna skriver att Sverige behöver en ny kriminalpolitisk väg. Den väg som Socialdemokraterna har fört in Sverige på innebär ökad trygghet och mer ordning och reda.

Den vägen vill Moderaterna avvika från. Deras och Sverigedemokraternas trygghetspolitik innebär mindre pengar till Sveriges skolor, fortsatta övervinster i välfärden och allmänna välfärdsnedskärningar.

Socialdemokraterna tacklar både dagens brottslighet och brottens orsaker – genom satsningar på både polisen och på välfärden. Vi bygger ett starkare Sverige och ett tryggare Västernorrland.

Ingemar Nilsson (S), riksdagsledamot

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons