Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Timråpartiet svartmålar skolorna

Annons

Timråpartiet påstår i, bland annat, annonser på Facebook att de kommunala skolorna i Timrå ”… är bland de sämsta i landet…”. Detta stämmer inte. I SKL:s senast ranking ”Öppna jämförelser för grundskolan”, som presenterades i december 2017, placerade sig Timrå kommuns skolor på plats 110 av 290.

Hur Timråpartiet får det till att vi har ”bland de sämsta skolorna i landet” är för mig obegripligt.

Varför svartmålar Timråpartiet skolorna i kommunen? Varför sprider Timråpartiet en bild av att ingenting gjorts eller görs för att förbättra kvalitén, när det är tvärtom?

Naturligtvis är vi socialdemokrater inte nöjda med detta. Vårt mål är att Timrås skolor och förskolor ska vara bland de bästa i Sverige. Där ska alla barn ges de bästa förutsättningarna att lyckas. Våra skolor ska vara trygga, moderna och ha kompetent personal.

Och kunskap, goda resultat och ett lärande för livet ska stå i centrum. Därför vill vi, bland annat, fortsätta det framgångsrika arbetet med metoden ”Välskött skola”, öka andelen behöriga lärare, införa organiserad läxläsning vid alla våra skolor och öka resurserna till arbetet mot mobbning och trakasserier.

Jämte detta vill jag utveckla kommunens samverkan och dialog med de fackförbund som verkar inom skolan och förskolan. Personalen kunskaper, erfarenheter och idéer ser jag som en viktig nyckel för att Timrå kommun ska få skolor och förskolor som är bland de bästa i landet.

Stefan Dalin (S), Kommunalrådskandidat för Socialdemokraterna i Timrå

Läs också:

Timråpartiet: S – Erkänn misstaget i stället för att gräva ner er i sandlådan och tjura

S: Timråpartiets överklagan i Miljö- och Byggnadsnämnden försenar byggloven för medborgarna

Timråpartiet: Om vi hade kallats till mötet skulle vi ha sagt nej till att riva logen i Lögdö

Timråpartiet bygger sin tillvaro på att leta efter andras fel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons