Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Timråpartiets överklagan i Miljö- och Byggnadsnämnden försenar byggloven för medborgarna

Annons
Robert Thunfors och Timråpartiets överklagande av beslutet innebär ett krav som skulle kunna få som konsekvens att många medborgare och företag blir lidande, skriver Ewa Lindstrand (S). Bilder: Arkiv

Replik på Timråpartiet: Om vi hade kallats till mötet skulle vi ha sagt nej till att riva logen i Lögdö

Robert Thunfors har överklagat beslutet från Miljö- och Byggnadsnämndens senaste sammanträde, den 18 juni. Den 11 juni hade kommunfullmäktige sitt sista sammanträde inför sommaruppehållet och behandlade då ett fyllnadsval av ersättare till berörd nämnd. Vid den tidpunkten hade kallelsen till nämndssammanträdet gått ut. 

Nu tycker Robert Thunfors att det är klantigt och odemokratiskt att ersättarna inte fått kallelsen. Det kan man naturligtvis få tycka, men det jag reagerar emot är att Timråpartiet vill låtsas som om att de kunnat påverka beslutet om rivningen av logen på Lögdö bruk om de kallats till mötet. Så är inte fallet!

Den ordinarie ledamoten som Timråpartiet ersätter vid frånvaro, var alltså på plats, tjänstgjorde och var beslutande! Det är en representant från (MP). Den inkallelseordning av ersättare vid ordinarie ledamöters frånvaro som kommunfullmäktige fastställt gav inte heller möjlighet att någon ersättare från varken (T) eller för all del (KD) som också Robert Thunfors blandat in i sin insändare och i överklagandet, skulle kunna tjänstgöra vid detta sammanträde. För (KD):s ersättare skulle i så fall ha ersatt den ordinarie ledamoten från (M) som tjänstgjorde och även beslutade!

Det jag också reagerar emot är att överklagandet av beslutet innebär ett krav om att samtliga beslut på Miljö- och Byggnadsnämndens sammanträde den 18 juni ska upphävas.

Det jag också reagerar emot är att överklagandet av beslutet innebär ett krav om att samtliga beslut på Miljö- och Byggnadsnämndens sammanträde den 18 juni ska upphävas. Det skulle innebära att många medborgare och företag blir lidande av uteblivna beslut. Det handlar om bygglov, miljöprövningar, bostadsanpassning, åtgärder på avloppsledningsnätet med mera. Som nämnas kan att bygglov för att uppföra 4 campingstugor vid yttre Tynderösundet försenas, ett bygglov för en restaurang i Hässjö-Västansjö försenas, dispens från strandskyddsbestämmelser i Tynderö skjuts framåt i tiden med mera...

Nu hoppas jag dock att Förvaltningsrätten är klokare än så, så att de säger nej till kravet från Timråpartiet!

 

Ewa Lindstrand, Kommunstyrelsens ordförande i Timrå (S)

Läs också:

Timråpartiet bygger sin tillvaro på att leta efter andras fel

► [+]: Timrås politiker bråkar om rivning av logen i Lögdö bruk: "Det var nog inte medvetet, bara klantigt"

► [+] Politikerna ställer sig bakom rivning av logen i Lögdö: "Vi vill göra det så snabbt som möjligt"

► [+] Snön knäckte taket på den gamla logen i Lögdö – kommunen tog beslut att inte skotta: "Det är för jävligt"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons