Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Vi har inte tagit pengar från särskolan eller förskolan för att bygga om arenan

Annons
Ewa Lindstrand och Jan-Christer Jonsson svarar en tidigare insändarskribent om Timrå IK och NHK Arena. Bilder: Eric Westlund / Lars Windh

Replik på Kommunen kan inte bara prioritera Timrå IK, ST 3/5.

Signaturen Pigge framför kritik mot Timrå kommuns prioriteringar av pengar. Vi förstår att det kan uppstå frågetecken när media framställer ärendet som man gör. Vi möter ofta medborgare som säger att det har ju stått i tidningen och då är det ju sant! Vi vet ju att sanningen oftast är annorlunda.

Timrå IK har gått upp till SHL, ja, det stämmer. Det innebär genast en del krav på säkerhetsåtgärder från Svenska ishockeyförbundet. I vårt fall, behov av att bland annat separera supportrarna för bortalaget från hemmalagets supportrar. Detta kräver en viss ombyggnation av arenan. Genomförs inte detta kommer inte Timrå IK att kunna spela sina hemmamatcher i kommunens arena.

När vi bygger om arenan innebär det att Timrå IK får betala den investeringen över tid genom en höjd hyra.

Kommunen har för 2018 en investeringsbudget på nästan 110 miljoner kronor. I den finns dock inga medel avsatta för ombyggnation av arenan. Det innebär att kultur- och tekniknämnden har sett över samtliga investeringsobjekt och föreslagit att 3 miljoner omfördelas för att klara detta. Det innebär att 2,5 miljoner tas från investeringen i särskolans lokaler eftersom det är osäkert vilka åtgärder som är de mest optimala. Motsvarande belopp kommer att tillföras investeringsbudgeten 2019. En halv miljon tas också från investeringen av en ny förskola i Söråker, eftersom merparten av den investeringen ligger 2019.

När vi bygger om arenan innebär det att Timrå IK får betala den investeringen över tid genom en höjd hyra.

För att vara riktigt tydlig, vi har inte tagit pengar från verksamhetsbudgeten i särskolan eller förskolan!

Många verkar ju tro, inklusive Pigge, att vi förser Timrå IK med massor av pengar, men det är ju inte heller sant! Det finns inget sponsoravtal mellan kommunen och Timrå IK, vilket många faktiskt tycker är konstigt.

Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande (S)

Jan-Christer Jonsson, kultur- och tekniknämndens ordförande (S)

Läs också:

► [+] Rekordstort underskott i Timrå – plusresultat blev jätteminus: "Det måste till åtgärder för att nå budget"

► Jag lider med spelarna som inte följer med till SHL – Timrå IK bör tacka dem ordentligt

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons