Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Vi saknar helt löntagarperspektivet i er argumentation – här skiljer vi oss åt

Annons

Replik på L: Schyssta villkor uppnås inte genom att förstöra för våra lokala företagare, ST 12/3.

Jag kan konstatera att Liberalerna och Socialdemokraterna har helt olika syn på huruvida krav på kollektivavtalsenliga villkor bidrar till ordning och reda på arbetsmarknaden. I Sverige är det just kollektivavtal som reglerar löner, arbetstider, pension med mera på arbetsmarknaden och därför tycker vi socialdemokrater att det är rimligt att den ordningen också gäller i Sundvall.

Stefan Falk menar att krav på kollektivavtal skulle missgynna Sundsvallsföretag eftersom våra lokala företag främst bedrivs som familjeföretag. Någon källhänvisning till den uppgiften ges dock inte. Nu är heller inte beslutet formulerat som att vi ställa krav på kollektivavtal utan vi har beslutat att ställa krav på kollektivavtalsenliga villkor. När det gäller enmansföretag är de undantagna, vilket vi tidigare också tydliggjort.

För Plus-kunder: Omstridda krav på företag i Sundsvall snart här: "Ska inte drivas i absurdum"

Andelen arbetsgivare och företag i Sundsvall som gör rätt för sig och som står upp för schysta villkor är i klar majoritet. Att de ska konkurreras ut av oseriösa arbetsgivare gynnar inte det lokala företagsklimatet. 

Stefan Falk har i två insändare problematiserat kring krav på kollektivavtal. Inte med en mening har han lyft löntagarperspektivet. Och det är väl här den politiska skiljelinjen mellan Socialdemokraterna och Liberalerna är som tydligast. Socialdemokraterna är ett parti som står upp för löntagarna. Liberalerna vill försämra löntagarnas rättigheter. Det är det valet i september kommer handla om.

Bodil Hansson (S)

Läs också:

S: Dra lärdom av bron – våra skattemedel ska inte användas till lönedumpning

►   L: Inköpsstrategin – gör om och gör rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons