Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så har kommundirektören öppnat dörren till bastun igen

Annons

På scenen i fullmäktigesalen står en toppchef i ett kommunalt bolag, delaktig i kommunens jobb med att organisera ett servicecenter. "visst sökte kvinnor men de här männen var de kompetentaste" säger hen på fullt allvar och pekar på de fem nyrekryterade toppcheferna. Alla män. De närvarande, mestadels kvinnliga, medarbetarna ler och småskrattar. Ja, det här kan vi, när männen tar makten och pengarna, Det är inget nytt. Jämställdheten i Sundsvalls kommun har försvunnit och manliga strukturer styr ännu värre än tidigare. Vad som menas är att i bastuklubben passar inte kompetenta kvinnor och därför fanns det helt enkelt inga.

När det rapporteras om socialtjänstens kaos i media så är det ett annat resultat av den bastuklubben. En gammaldags manlig struktur som inte löser problem utan ställer till dem. I toppen sitter kommundirektören ansvarig för oredan och strukturen.         

Vid bytet av politisk styrning var vi många som hoppades på att politiken skulle ta tillbaka makten och bryta den manliga topp/tjänstemannastyrningen. Det har inte infriats. När till och med män själva säger att gubbväldet är ett problem för Sundsvalls utveckling har vi en djup demokratiklyfta. I en kommun skall välfärdsservice leveras och för mig som medborgare är det djupt allvarligt att jag som medlem i vår demokratiska kommun ska se på när föråldrade maktstrukturer tillåts ta över. Jag vill veta vad kommunalrådet tänker göra åt saken, inte vilka bortförklaringar kommundirektören kommer med.

Förbannad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons