Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kommer Sundsvall att se ut i framtiden

Annons

Jag ska nu drömma om hur Sundsvall kommer att se ut om tio år: Gamla E4 genom centrum har fortfarande fyra filer. Man har däremot smalnat den något, den är ju i dag faktiskt sex filer bred på vissa ställen. Och den breda mittrefugen kan tas bort, det blir en parkeringsrad till, eller ett grönområde. En bred gångtunnel har byggts under gamla E4 som nu förbinder centrum med hamnen. På parkeringen mellan Norrmalmsgatan och Ågläntan byggdes den fina skyskrapan.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det blev ingen utsiktsplats på toppen av skrapan utan fick bygga ett utsiktstorn på den platsen på torget där man i dag vill bygga skrapan. Åtta till tio våningar högt – så pass att man ser över alla tak. Byggt i gammal stil, likt Skansentornet eller ett Eiffeltorn i miniatyr.

Emhart Glass har flyttat till Nacksta eller Birsta och i stället byggs det sju höghus på tomten – hus liknande de gula husen mellan Storgatan och Ågatan. I höghusen finns mestadels små ettor och tvåor för studenter samt pensionärer. Mittuniversitetet har vuxit med några tusen fler studerande under dessa tio år. På sensommarfältet byggs ett Marstrand, ett 20-tal färgglada trevåningshus i gammal stil. Lägenheter, kontor i de högre våningarna och på markplan till exempel bageri, konditori, tobaksbutik, turistshop, mini-livs och restauranger.

Småbåtshamnen i Ortviken flyttar in till hamnen och där byggdes i stället en färjeterminal för Finlandsfärjor. Väster om norra brofästet läggs en konstgjord, cirka 200 meter lång, sandstrand. Sensommarfesten och Selångers marknad slås ihop till en stadsfest, hoppsan, där vaknade jag!

lobb

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons