Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så planerar vi för ett mer hållbart och levande Sundsvall

Annons

Miljöpartiet anser att utformningen av städer är betydande för en hållbar utveckling ur såväl ekonomisk, ekologisk som social synvinkel. En hållbar stadsplanering som underlättar för stadens invånare att göra ekologiskt hållbara val är avgörande. Hur vi planerar våra städer rent fysiskt påverkar naturligtvis resandet. 

En hållbar planering handlar bland annat om att planera så att resbehovet kan minska. Att planera så att vi får korta avstånd till förskola, skola och arbete gör att man minskar resbehovet och samtidigt ökar tillgängligheten för alla. Därför att man kan inte på lång sikt bygga sig ur trängsel genom att öka kapaciteten i vägnätet. 

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det är väsentligt att vi förändrar resandet. Jämfört med biltrafik tar de hållbara färdsätten, såsom gång-, cykel- och kollektivtrafik, betydligt mindre yta i anspråk. En ökad användning av hållbara transporter leder också till hälsovinster och skapar levande och tryggare städer med större kontakt och närhet mellan människor.

Att göra gamla E4 till en stadsgata kommer att bidra till en mer integrerad stad med goda möjligheter att bygga en mer attraktiv stad. Genom minskade asfaltsytor och mer yta för park och grönska, kan vi öka samvaro och framkomligheten för gående och cyklister. Det är ett steg fram till en mer hållbar och levande stad och det är en del av Miljöpartiets vision.

Tina Hellberg (MP)

Kommunfullmäktigeledamot

Angel Villaverde (MP)

Gruppledare, kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons